Workshop om unga vuxna som varken arbetar eller studerar

Postad den 28 okt, 2015 i Förbundets insatser | Inga kommentarer »

I måndags anordnade förbundet en workshop kring behovsgruppen Unga vuxna som varken arbetar eller studerar. Hur hamnar de där men viktigaste vad behövs för att stötta dem närmre arbete, studier eller aktivitet? Redan en halvtimme innan start började inbjudna dyka upp och snart så hade jag 25 förväntansfulla personer i konferensrummet. Som förbundschef är man alltid nervös inför sådana här dagar men det visade sig vara en härlig grupp med många diskussioner och högt i tak. Dagen började vi med att inventera vilka behov behovsgruppen kan tänka ha och här var det bra att vi hade representanter från RSMH, ISF och personlig ombud som känner gruppen lite mer än vad vi tjänstemän gör. Sen gick vi över till att kartlägga vilka insatser vi gör idag och jag blev överraskad över hur mycket som redan finns.

Eftermiddagen arbetade vi med vad vi behöver göra mer för gruppen, vad kan vi förbättra och vad behöver vi utveckla. Många av förslagen gick i samverkan och samarbetets tecken. Det Förbundet tar med sig vidare är :

– ha en dialog med de olika aktörerna om Rådgivandeteamet/multidisciplinärtteam/Lots m.m.
– utreda möjligheten att inom förbundet utforma en gemensam insatskatalog.
– samt föra en dialog med Arbetsförmedlingen om hur information ut till arbetsgivaren som tar emot målgruppen kan utvecklas.

Sen är frågan …. Vad tar de andra med sig till sina organisationer för att arbetar vidare med ? Det är något som jag tänker följa upp!

Dokumentation från dagen hittar du på hemsidan under strukturella insatser och genomförda insatser.

151026 workshop1 IMG_0265

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *