Utlysning av olika medel från MUCF, §37 och ESF

Postad den 12 maj, 2016 i Allmänt, Förbundets insatser | Inga kommentarer »

Både MUCF (Myndigheten för unga och civilsamhällesfrågor) och Länsstyrelsen (§37 medel) har lyst ut medel till nyanlända och arbetet med offentlig verksamhet  samt civilsamhället/idéburen verksamhet. Det är många nå som ser behovet av att arbeta mer intensivt med dessa grupper och jag ser behovet av att alla medel och aktörer som ska arbeta med gruppen behöver samarbeta och komplettera varandra. Vi vill inte att olika verksamheter ska börja konkurera med varandra och utföra dubbelarbete.

Sen ska vi inte glömma  ansökan som är hos Europeiska socialfonden (ESF) som förbunden i Stockholms län har lämnat in. Där ska målgruppen vara de som är i behov av samordnande insatser och är långt från arbetsmarknaden. Nyanlända kan mycket väl rymmas inom den definitionen.

Här ser jag samordningsförbundet som en viktig aktör att försöka hålla ihop aktörerna och få kompletterande verksamheter. Den 26 maj är det en konferens i Stockholm om de medel om MUCF ska lysa ut som jag och representant från Arbetsförmedling och Täby kommun ska gå på. Ser det som mycket spännande och att det kan hända många intressanta saker framöver!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *