Samordning är svårt och behöver ständigt underhållas

Förra veckan kändes det som om jag var här och där och någonstans däremellan. Det är många kontakter som ska byggas och sen upprätthållas i ett Samordningsförbund och det är mycket engagemang och vilja man träffar på bland berörda. Men det jag märker är att hur svårt det kan vara att kanaliserade och samordna engagemanget till något som medborgaren får nytta av.

För mig så innebär det många möten och mycket resande och många inspirerande samtal med fantastiska människor. Förra veckan så besökte jag återigen forskarna på Uppsala Universitet som jag hoppas kommer att studera och forska kring våra insatser framöver, jag hann med att besöka Individ och Familjeenheten på Österåkers kommun där jag träffade ett härligt gäng med många idéer och tankar. Sen så besökte jag Prima Unga vuxna och i slutet av veckan hade jag nöjet att träffa min beredningsgrupp som nu verkligen börjar känna att de vill att förbundet ska göra skillnad för våra medborgare. Genom förbundet ser de en potential att hjälpa så många!

Något som jag bär med mig är citatet nedan:

Samverkan är inte ett tillstånd som går att uppnå vid ett givet tillfälle utan en ständigt levande process som varje dag måste erövras, etableras och ständigt underhållas.” (Samverkansutredningens betänkande SOU 2000:114)

Citatet stämmer så väl in på verklighetens arbete i ett samordningsförbund. Men samtidigt så är det ingen som har sagt att samverkan är enkelt utan det är svårt… och jag väljer den svåra vägen, för det är det som kommer att göra skillnad för de medborgare som har kontakt med flera av våra myndigheter samtidigt. Då måste vi anstränga oss och samordna vårt engagemang trots att det är svårt, komplext och ibland oöverskådligt till något som gynnar medborgaren.

imagesCAJJC0CY

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *