Invigning av Samordningsförbundet Roslagen

Postad den 28 feb, 2019 i Allmänt | Kommentarer inaktiverade för Invigning av Samordningsförbundet Roslagen

Den 23 januari hade förbundet ett konstituerande styrelsesammanträde för det utökade samordningsförbundet som nu även inkluderar kommunerna Danderyd, Vaxholm, Norrtälje och Vallentuna.

Den 20 februari hade vi en officiell invigning av förbundet Roslagen på Såstaholm hotell och konferens. Totalt var vi ca 70 intresserade åhörare som tog del av Ingvar Nilsson föredrag om utanförskapets kostnader och gjorde de än tydligare för mig att vi behöver se individens gemensamma processkedja genom Sveriges välfärd. Den process som går genom flera av våra myndigheter och organisationer.

Vi fick höra Leif Klingensjös tankar om kommande utmaningar med arbetskraftbrist och även ett nytt förslag som ska öka deltagandet i arbetslivet, se länk. Vi fick även höra Lou Rhenlund och Fredriks Mosers diskutera framtidsspaningar att med goda relationer, enkelhet och långsiktighet bistå arbetsgivare till att kunna ta emot målgruppen på arbetsplatsen samt att med tidiga insatser, handledning hos arbetsgivaren och ett ekonomiskt incitament kunna underlätta för målgruppen att ta sig ut på arbetsmarknaden.

Förbundet tackar för alla deltagares input och ser fram emot det kommande samarbetet som ihop knytningen av medlemmarna framöver kan ge. Powerpoint bilder finns upplagda på förbundets hemsida under verksamhet och forum, länk. Där hittar ni även de menti-mätningar som gjordes.

 

 

Kommentarer inaktiverade.